Deviata výzva

Klimatická zmena je fakt.

Vyhlasujeme poslednú, deviatu výzvu v rámci iniciatívy projektu „Teaching green“. Budeme radi, ak sa zapojíte a to nielen z dôvodu, aby ste sa dozvedeli niečo viac o klimatickej zmene, ale aby ste informovali aj svoje okolie o tom, čo klimatická zmena je a ako môžeme zmierniť jej dopady. 

Výzvy zverejňujeme každý druhý pondelok aj na Instagrame, preto sledujte účet @teaching.greenproject a používajte #teachinggreenchallenge. Vašou úlohou bude odfotiť sa alebo natočiť video, ako sa vám darí výzvu plniť a označiť projektový Instagram vo vašom príspevku.

Výzvy sú otvorené pre všetkých bez rozdielu a prebiehajú naraz v 4 krajinách - Slovensku, Španielsku, Taliansku a Cypre. Preto je vhodné pri vašich príspevkoch používať anglický jazyk, nie je to však podmienkou. Každá výzva bude pripravená v dvoch variantoch a vy si sami môžete vybrať, ktorý vám viac vyhovuje.

Posledná výzva si vyžaduje zapojenie miestnej komunity a ideálne aj zástupcov samosprávy. Spoločne tak môžete riešenia ako sa lepšie prispôsobiť klimatickej zmene. Riešením môže byť rozširovanie zelených plôch, zelené strechy, vertikálna zeleň na budovách, zadržiavanie dažďovej vody, vytváranie priekop, do ktorých by mohla byť dažďová voda zvedená, inštalácia pitných fontán a ochladzovačov vzduchu, zlepšenie infraštruktúry pre cyklistov alebo inštalácia tienidiel.

Výzva č. 9:

A. Zoberte zástupcov samosprávy na prechádzku a ukážte im miesta, ktoré by bolo možné vylepšiť. Ponúknite konkrétne nápady.

B. Zorganizujte kultúrne alebo športové podujatie, ktorého hlavným cieľom bude informovať ostatných o prebiehajúcej klimatickej zmene.

Uzávierka výzvy je 4.6.2023.

foto: cz.depositphotos.com

Podobné články