Deti v Keni ďakujú školákom zo Štiavnických Baní: Toto sme dostali od kamošov zo Slovenska!

Už sa učia s pomôckami, ktoré dostali od rovesníkov zo Slovenska. Žiaci ZŠ Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach (okr. Banská Štiavnica) vyzbierali 50 kg školských pomôcok pre deti v Keni.

Darovali peračníky, perá, gumy či farbičky, ktoré už v týchto dňoch využívajú školáci v najväčšom slume v hlavnom meste Kene v Nairobi. Najchudobnejšie deti sa dostali k novým pomôckam najmä vďaka mladej lekárke Monike Paločkovej (26), ktorá od januára pracuje na klinike v Nairobi. Školu v tomto slume navštevuje 1 500 detí a približne 400 z nich potešili darčeky od žiakov zo Štiavnických Baní. „Tieto deti si to vedia veľmi vážiť, veľa pre ne znamená, že sa o ne niekto zaujíma. Pre nás je to pár eur, ale pre ne to znamená možnosť študovať, ktorú veľmi často nemajú,“ uviedla silno veriaca mladá lekárka zo Zvolena.

„Ďakujem z celého srdca za veľkú podporu. Som taká hrdá, že na Slovensku žijú ľudia, ktorí majú empatiu, súcit, záujem, ktorí majú veľké srdce, sú štedrí a okrem seba myslia na tých, ktorí ich potrebujú. Niekto povie, že sme malá krajina, že máme veľa čo doháňať, ja vravím - takých, ako sú Slováci, na svete niet,“ doplnila Monika. Okrem školských pomôcok vyzbierali v Štiavnických Baniach aj viac ako 500 eur na transparentný účet, za ktoré Monika zakúpi malým Keňanom ďalšie potrebné veci.

Uverejnené: 1.3.2020 https://www.cas.sk/clanok/950256/deti-v-keni-dakuju-skolakom-zo-stiavnickych-bani-toto-sme-dostali-od-kamosov-zo-slovenska/

Podobné články