Detektívka Emka

Nedeľné rána na RTVS už od januára patria Detektívke Emke a jej kamarátom pátračom. Rodinný seriál je prioritne určený deťom a školákom, čerpá z prostredia envirokriminality a enviroprevencie. Zatiaľ bolo vyrobených 15 dielov, na realizácii niekoľkých z nich sa finančne aj odborne podieľala aj Slovenská agentúra životného prostredia, keďže environmentálna výchova a vzdelávanie sú jednou z priorít agentúry.

Detektívka Emka s kamarátmi Filipom, Adamom a robotom Viktorom pátrajú po zločincoch, ktorí ohrozujú našu prírodu. V každej časti Emka a jej kamaráti riešia prípad súvisiaci s poškodzovaním životného prostredia. Detský seriál vhodnou formou upozorňuje napríklad na porušovanie ochrany vôd, znečisťovanie ovzdušia, nelegálny obchod s ohrozenými druhmi živočíchov, nepovolený výrub stromov a ich predaj. Pri pátraní po vinníkoch Emke a jej parťákom pomáhajú skutoční policajti, záchranári či hasiči. Deti pri obrazovkách sa tak zároveň zoznámia so špecializovanými pracoviskami Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a s civilnou ochranou.

V čase zatvorených materských aj základných škôl pre šíriaci sa koronavírus tak môžu rodičia využiť aj túto možnosť, ako zaujať pozornosť detí a zároveň ich vzdelávať v oblasti ochrany prírody a životného prostredia.

Zdroj: RTVS

Odvysielané časti si môžete pozrieť v archíve RTVS:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15062/217489

Podobné články