Ďalší míľnik v SEV Dropie vďaka projektu Living Lab Dropie

dňa 22. novembra 2023 sa uskutočnila v Stredisku Environmentalnej výchovy Dropie Strednodobá konferencia  k projektu Living Lab Dropie.

Ambicióznym cieľom tohto projektu je vybudovať ekocentrum s ukážkovými opatreniami na zmiernenie a prispôsobenie sa zmene klímy, ktorá bude slúžiť pre vzdelávanie škôl, samospráv, organizácií a širokej verejnosti.

V rámci tejto premeny boli na podujatí prezentované už zrealizované opatrenia na VODU, nová čistiareň odpadových vôd a dažďová záhrada. Realizácia ďalších, ZELENÝCH adaptačných opatrení, mitigačných opatrení SOLÁRNA ENERGIA a INFRAŠTRUKTÚRA, alebo výstavba uhlíkovo neutrálnej stavby budú vytvorené v ďalších etapách podľa plánu.

Sprievodné mäkké opatrenia sú Strediskom Dropie poskytované v rámci Klíma vzdelávacie programy Climate Change Living Lab pre materské, základné a stredné školy, ale aj pre pedagógov a vysokoškolských študentov a to v slovančine, v maďarčine a v angličtine. Na tematické programy v roku 2024 je možné sa nahlasovať cez náš kontaktný formulár.

Správcom Programu SK-Klíma je Ministerstvo životného prostredia (MŽP SR), projekt Living Lab Dropie je realizovaný v spolupráci s nórskymi partnermi – Bjerknes Centre for Climate Research a mesto Trondheim.

Program strednodobej konferencie nájdete na našich stránkach www.dropie.sazp.sk/sk/living-lab-sk.

Ak sa chcete dozvedieť viac o programoch a projektoch financovaných z Grantov EHP a Nórska na Slovensku, navštívte stránku www.eeagrants.sk  alebo www.norwaygrants.sk .

Podobné články