BIOHOSPODÁRSTVO OČAMI DETÍ

Zapojme biohospodárstvo do nášho každodenného života!

Projekt Transition2bio vyhlasuje súťaž pre triedy v školách, prírodovedné krúžky, tímy, jednotlivcov, učiteľov a učiteľky stredných a základných škôl!

Dajte nám vedieť, čo pre vás znamená biohospodárstvo a aké možnosti vidíte pre udržateľnú budúcnosť! Podeľte sa s nami o vaše nápady!

Kto sa môže zapojiť?

Je určená pre dve kategórie žiakov a učiteľov základných škôl (starší žiaci vo veku 11-15 rokov a mladší žiaci vo veku 5-11 rokov).

Do súťaže sa môžete zapojiť ako skupina, jednotlivo ako žiak/ žiačka, učiteľ, učiteľka alebo trieda.

Kto sa môže do súťaže prihlásiť?

 Žiaci

  • žiaci vo veku 5-11: Čo pre vás znamená biohospodárstvo? Ukážte nám vaše nápady, ako sa biohospodárstvo môže stať súčasťou vášho každodenného života!
  • žiaci vo veku 10-15: Ako môže biohospodárstvo vyriešiť konkrétny problém? Opíšte problém a podeľte sa s nami o nápady, ako by biohospodárstvo mohla tento problém vyriešiť.

 

Učiteľky a učitelia

  • učitelia a učiteľky základných škôl, ktorí pracujú so žiakmi vo veku 5-11 rokov: Vytvorte učebný/vzdelávací materiál, ktorý môžu ľahko použiť aj iní vyučujúci.
  • učitelia a učiteľky základných škôl, ktorí pracujú so žiakmi vo veku 10-15: Vytvorte učebný/vzdelávací materiál, ktorý môžu ľahko použiť aj iní vyučujúci.

Čo môžete vytvoriť?

Napíšte príbeh, text, vytvorte obrázky, videá, plagáty, kresby, nahrajte podcasty, piesne, popíšte svoj nápad na podnikanie či projekt, … Buďte kreatívni!

Dokedy?

Registrácia do súťaže je otvorená od 15. apríla 2022.

Ako a kam predložiť svoje nápady?

Vaše nápady a riešenia nahrajte na túto stránku!

Porota odborníkov rozhodne o najlepších návrhoch v každej kategórii.

Na víťazov čakajú skvelé ceny ako knihy, perá, poháre z bioplastu a „vypestuj si sám“ súpravy. Víťazní učitelia dostanú 200 € na nákup vzdelávacích materiálov pre svoju triedu.

Nápady môžete hľadať v súbore nástrojov Transition2Bio pre učiteľov alebo v praktických nápadoch pre deti tu!

V prípade otázok ohľadom súťaže kontaktujte:

Podobné články