Ako je to naozaj s outdoorom v našich materských školách?

Príklady z praxe a pohľad odborníkov nám pomôže získať skutočné informácie o outdoorovej edukácii na Slovensku.

Už sme vás informovali o tom, že v jednom z medzinárodných projektov, konkrétne GLOW v rámci Erasmus+, sa venujeme predprimárnemu vzdelávaniu a outdoorovej edukácii. Aby sme v teoretickej časti vychádzali z pravdivých informácií a reálneho stavu, zrealizovali sme niekoľko postupných krokov. Preštudovali sme si platnú legislatívu v tejto oblasti. Venovali sa štatistikám, ktoré bližšie vykresľujú, koľko detí navštevovalo v posledných rokoch predprirmárne vzdelávanie. Následne sme vypracovali k tejto téme krátku analýzu, ktorá spomínané informácie zhŕňa a vyhodnocuje. Tieto fakty budú slúžiť ako štartovací mostík k praktickej časti, rovnako aj tvoriť základ, od ktorého sa ďalšia činnosť v rámci projektu bude odvíjať. 

Ako sa v tejto fáze do projektu môžete pridať? 

Hľadáme čo najväčší počet zariadení, ktoré sa venujú predprimárnemu vzdelávaniu, a pre ktoré je pobyt vonku s deťmi dôležitou súčasťou režimu dňa. Najprv by sme vás požiadali, aby ste si preštudovali náš text a napísali nám k nemu stručnú recenziu, a tiež vlastný pohľad na túto tému. Následne by sme sa s vami porozprávali o tom, aké činnosti vykonávate počas pobytu vonku s deťmi a s akými problémami sa stretávate. Pohľadom z praxe nám pomôžete zamerať sa na dôležité témy súvisiace s outdoorovou edukáciou a my takto môžeme pracovať na tom, aby sa naše školstvo posunulo aspoň o kúsok vpred. 

Za vypracovanie recenzie ako poďakovanie vám pošleme najnovšiu kolekciu ROZMANITÉ SVETY - 4 tvorivé zošity Stromáčik pre najmenších, kde nájdete mnoho nápadov, ako s deťmi plnohodnotne a zmysluplne tráviť čas vonku. Ak sa podujmete aj na rozhovory, členstvo v Strome života budete mať na jeden rok zdarma.

V prípade záujmu o takúto spoluprácu nás kontaktujte mailom na stromacik@stromzivota.sk. Termín pre prvé kolo prihlasovania je do 31.5.2022. Vopred veľká vďaka za váš čas a ochotu.

Podobné články