Akční učitelia

Začiatkom septembra sme spustili našu novú online kampaň Zatoč s odpadom. Jej súčasťou je aj samostatná časť s názvom Učiteľ v akcii, ktorá je určená pre pedagógov materských, základných a stredných škôl. Obsahuje rozmanité inšpirácie a námety na rôznorodé odpadové aktivity. Z nich bude po ukončení kampane vydaná elektronická publikácia.

Ak sa chcete stať učiteľom v akcii, stačí sa prihlásiť  k odberu edukačných aktivít e-mailom na zatocsodpadom@sazp.sk a do predmetu napísať Učiteľ v akcii.

Na začiatku každého mesiaca vám pošleme Námety pre akčného učiteľa na aktuálnu tému kampane. Vašou úlohou bude:

1. vybrať si niektorú z ponúknutých aktivít pre vekovú kategóriu vašich žiakov (prípadne si ju prispôsobiť alebo sa inšpirovať aktivitami pre iné vekové kategórie),

2. zrealizovať ju so svojimi žiakmi, urobiť z toho fotodokumentáciu

3. vyplniť online „echo formulár" (dotazník k spätnej väzbe).   Formulár  je dostupný na stránke kampane v časti Učiteľ v akcii.

Počas prvého mesiaca aktívnej propagácie kampane sa nám prihlásilo 180 akčných učiteľov všetkých stupňov škôl. Ako spätnú väzbu sme dostali takmer 40 vyplnených online formulárov, vďaka ktorým sme získali lepší prehľad o tom, ako sa učiteľom darilo, čo sa im osvedčilo a čo máme vylepšiť. Ako poďakovanie za vyplnený formulár vyžrebujeme každý mesiac jedného učiteľa, ktorý získa balíček metodických a propagačných materiálov. Tento mesiac sa šťastie usmialo na pani Luciu L. z Dudiniec.

Tešíme sa na ďalší mesiac s akčnými učiteľmi, zaujímavé fotografie z aktivít a spätnú väzbu.

Podobné články