A JE TO TU – HRDINOVIA KLÍMY SKUTOČNE IDÚ DO SLOVENSKÝCH ŠKÔL!

Spoločne sme to dokázali!

Základným a stredným školám môžeme darovať desaťtisíce knižiek HRDINOVIA KLÍMY, ktoré unikátnym spôsobom prezentujú vedecké poznanie klimatickej zmeny.

Školy a organizácie sa ešte stále môžu zaregistrovať k odberu cez Prihlasovací formulár
Ale treba sa poponáhľať – počet prihlásených škôl rastie zo dňa na deň a zásoby sa zmenšujú!

 

Ďakujeme každému, kto prispel na výrobu a distribúciu tejto učebnej pomôcky. Je jedno, či to bolo 5 eur alebo 1000 eur. Každý z vás prispel toľko, koľko mohol a my si vážime každý jeden cent a teší nás, že táto téma má toľko priaznivcov.

Vážime si podporu pracovníkov SAŽP a veríme, že podobné projekty získajú v budúcnosti aj inštitucionálnu podporu, aby riešenia celospoločenských problémov nezostali len na jednotlivcoch.

Potvrdilo sa, že spolupráca pomáha zvládnuť aj veľké prekážky. Spoločne robíme malý, ale významný krok. Mnohí mladí ľudia (a cez nich aj dospelí) teraz získajú komplexnejší, vedeckými faktami podložený pohľad na problém a tak sa budú môcť aktívne zapojiť do systémových riešení klimatickej a ekologickej krízy.

O zmene klímy vie ľudstvo už všetko podstatné. Žiaľ, nie všetci rovnako chápu súvislosti. Aj počas tejto kampane sme sa stretli s mätúcimi, odmietavými až nenávistnými názormi. Posilou boli pre nás vyjadrenia podporovateľov.

Veľký záujem tlmočia aj školy, ktoré sa už zaregistrovali k odberu knižiek:

„Ďakujeme za Vašu činnosť a aktivity, vďaka ktorým môžeme realizovať environmentálnu výchovu aj v rámci medzipredmetových vzťahov a budovať tak pozitívny vzťah žiakov k svetu okolo nás.“

„Radi by sme použili komiks pri príležitosti osláv Dňa Zeme, ale aj v rámci výučby.“

„Veľmi by sme na našej škole privítali komiksy. Som koordinátorka environmentálnej výchovy a takisto učím biológiu. Celý druhý polrok 2. ročníka máme zameraný na ekológiu a tak isto sa snažím vymýšľať rôzne challenge a akcie na Dni vody, či Zeme. Komiks by mi veľmi pomohol priblížiť tieto témy mojim študentom.“

„Sme súkromná škola, pre ktorú je ekológia dôležitá. Budem vďačná aj za 1 výtlačok, potrebujem materiály k eko problematike.“

„Veľmi sa tešíme a držíme palce. Rodičom posielame e-mail o tejto iniciatíve.“

Podobné články